Az a fene nagy köd

Magyar dolgok külföldről nézve.

14.
szeptember

Namégegyszer

DerekUK  |  komment

Azt írja a honfias sajtó, hogy nem oda buda, az nem úgy van, a TEK-es arcok igenis jó fejek, és ha hívják őket, menni kell. És, hogy ez semmi kapcsolatban nincs az előbbeni hülyeségekkel, játékfegyveresdivel, rég elhalt fickó felkérdezésével, estébé.

Először is van kapcsolat. Lévén ugyanaz a csapat követte el mindezen nevetséges tévedéseket, nem lehet azt mondani, hogy ugyan már, kezeljük az egyiket elkülönítve.

Képzeljük el, hogy ugyanez a csapat egy olyan éles helyzettel találja magát szemközt, ami tényleg kihívásokkal teli. Rögtöni döntéseket követel a végrehajtóktól és közben vigyázni kell az ártatlanokra is. Ez kimondva talán "szépen" megoldható feladat, de azt is tudjuk, hogy a harc hevében bármi megtörténhet még a nagyon profi kommandósokkal is, van példa a történelemben. Szerintem nem vagyok egyedül, aki azt mondja, hogy ilyen előzmények után elképzelhetőnek tartom, hogy amire ezeket a fiúkat ráengedi a Hajdú úr, ott fület farkat behúzva, lapos kúszásban meneküljön még a szomszéd néni is, mert kap a pofájába, legfeljebb utána megmagyarázzák. Ha úgy tetszik - és ha már szereztek maguknak egy repcsit gyakorolni - egy repteres, túszmentős, éles bevetés után a repülőgépet le kell selejtezni, a túszejtők mellett még áldozatul esik pár tíz másik ártatlan ember is. És utána jönnek a magyarázatok, hogy ezt így lehetett, és a dolog rákfenéje az, hogy soha, senki nem tudja majd, hogy mi történhetett volna egy professzionális csapat esetén.

Tetszik érteni? Kedves Hajdú Úr?

A bizalom egy olyan dolog, hogy csak egyszer lehet elveszteni. A maga szereplése olyasmi, hogy az ember nem szívesen hívja magukat, mert balfaszok. Vannak olyan dolgok az életben, amivel nem játszunk. Például normális ember a közelébe nem megy olyan gyerekülésnek, amiről rossz review-k születtek. Nem ad olyan sisakot a gyerek fejére, amelyiknek nem látszik elég erősnek a fejvédő része. És nem küldi magukat az egyetemre, sok-sok fiatal közé. Van, amivel nem játszunk.

Éles lőszerrel töltött fegyverekkel mászkáló faszik mindegyike meg kell üssön egy olyan szintet, amit az emberek megnyugtatónak tartanak. Ezeknek a srácoknak a főnöke pedig legyen már profi. A TEK minden, csak nem megnyugtató és nem profi. Ha tetszik érteni.

Címkék: magyar

komment

süti beállítások módosítása