Az a fene nagy köd

Magyar dolgok külföldről nézve.

Szerintem az elvakult narancssárga szurkolótáboron kívül már mindenki látja, hogy a jelenlegi kormányzó erő az egy végtelenül inkompetens csapat vagy mondjam úgy, balfasz bagázs. Az elmúlt időszak egyre fokozódó ütemű elbaltázásai, a nyilvánvaló hülyeségek mind egyfelé mutatnak, miszerint ezek az emberek nem tudnak felnőni a feladathoz, képtelenek megbirkózni a problémákkal, és a nagyon nyilvánvaló prioritásaik a választási vereség minimalizálása illetve a hatalom valamiképpeni megtartása irányába mutatnak. Magyarán kb eddig látnak.

Ez egyrészt szépen mutatja, hogy miért is lenne jó dolog a képviselők visszahívása. Nincs kétségem, hogy az időközben mutatott teljesítmény alapján a Fidesz képviselőinek fele már otthon csücsülne, ezáltal a legendás kétharmad a béka segge alól diktálhatna. Tessék arra szavazni, ezt kérni, követelni, hogy a képviselőket lehessen visszahívni és hogy ne legyen listás szavazás! Ne szavazzatok arra, aki ezt nem támogatja!

Másrészt mostanában elég sok olyan volt fideszes megszólaló vált csapást és áll a kritikusok táborába - még ha baloldaliak sosem lesznek, szal nem összekeverni - akiknek elegük van ebből a handabandázásból. Fideszes kormánymegbízott is van köztük, tehát a Fidesz saját emberei kezdik belátni, hogy ez a hullámvasút a roncstelepen fog végződni. Az egyetlen sínen tartó erő jelenleg a Fidesz sajátságos diktatórikus rendszere, ahol Orbán az alfa és az omega, megkerülésére nincs mód. 

De ez is csak úgy fog végződni, mint a Bégum ötszáz milliója. Amíg a központból érkeznek a rendeletek, addig munkálkodik a test, de ahogy az agy megszűnik múködni, a szervezet szépen szétfoszlik. Vagy, hogy egy másik példával éljek, és politikai vonalon, Gyurcsány balfaszkodása miatti ellenszavazók elbuktatták Gyurcsányt, aki maga alá temette az MSZP-t is. Most ugyanez következhet Orbánnal, aki így remélhetőleg kinyírja a szeretett Fideszét is. 

Ami azért jó, mert ennek a két monolitikus párt sírján felemelkedhet egy új erő. De könyörgöm, addig ne szavazzatok senkire, amíg nem garantálja a képviselők visszahívhatóságáról szóló törvényt!

Címkék: magyar

komment

süti beállítások módosítása