Az a fene nagy köd

Magyar dolgok külföldről nézve.


szólj hozzá: Elindult az új metró

Nézem a videót. A kifogások közül nagyon tetszett (1:22-től):

Ha ideülök, akkor egy kismama nem tudja, hogy ez az ő helye lenne. Ahhoz így el kellene dőlnöm... ezt célszerű lenne följebb emelni.

Ha onnan nézném, ahonnan egy pesti, szabálykerülő, kiskapukat kereső és ez ellen védekező, állandó tilalomfákat állító közösségben élő nézné, akkor igaz lenne. Erről a francia Alstrom viszont nem tudhat, ezért van az a matrica lejjebb. Nem a kismamának szól ugyanis, aki állapotából kifolyólag tudja, vagy gyorsan megtanulja, hogy hol, milyen könnyítéseket, segítséget találhat, hanem a többieknek, akinek odarakják a szeme elé, hogy ne ülj ide barátom, mert ez a hely fenntartott az időseknek, a mozgásukban korlátozottaknak és a kismamáknak. Embereket arról is megismerhetsz, hogy mennyire figyelnek fel erre a matricára és ki fog kooperálni annak érdekében, hogy egy élhetőbb társadalomban élhessen.

Az igen magyaros, hogy nem csak, hogy a nyilvánvalóan fitt és egészséges úriember leül erre a fenntartott helyre, de még szól is érte, hogy nincs elég magasan a matrica. 

Címkék: magyar

komment

süti beállítások módosítása